Als je zwanger bent is het een spannend moment om het geslacht van je kindje te ontdekken. Het is ook leuk om dit op een originele manier bekend te maken aan je familie en vrienden. Je kunt voor dat doel bijvoorbeeld een gezellige gender reveal party geven. Een andere mogelijkheid is om een grappige video op te nemen waarin je met kleur het geslacht van jullie kindje onthult. Vervolgens sturen jullie deze video rond via de sociale media. Is het niet je eerste baby? Dan is het erg leuk om broer of zus erbij betrekken!

Natuurlijk kun je creatief zijn en zelf iets heel bijzonders bedenken, maar er zijn ook talloze fantastische kant-en-klaar mogelijkheden verkrijgbaar. Om je wat inspiratie te geven, hebben we een paar leuke ideeën voor je op een rijtje gezet.

Taart met een verrassing

Taart met een gekleurde vulling, roze of lichtblauw, is één van de populairste manieren om het geslacht van een baby’tje bekend te maken. Er zijn verschillende soorten verkrijgbaar: met macarons, met marsepein of fondant of als dripcake. De buitenkant van de taart ziet er mooi, maar neutraal uit. Maar zodra je hem aansnijdt, komt de kleur tevoorschijn. De taarten zijn natuurlijk mooi versierd en voorzien van tekst, zoals ‘He or She?’ of ‘Boy Girl’. Je kunt heerlijke, kant-en-klare taarten kopen, maar je kunt natuurlijk ook zelf aan het bakken slaan en dan mooie versiersels als topping aanschaffen.

Ballonnen

Ballonnen worden ook vaak gebruikt om het geslacht kenbaar te maken. Dit kan bijvoorbeeld door een grote kartonnen doos te vullen met heliumballonnen in de juiste kleur. Zodra de doos opengaat, komen de ballonnen eruit zweven. Of bijvoorbeeld een grote, zwarte ballon (niet doorzichtig), gevuld met confetti in de juiste kleur. De toekomstige ouders, of het broertje/zusje in spé prikt dan de ballon door en een wolk van gekleurde confetti dwarrelt alle kanten op! Voor dit doel zijn er speciale ballonnen verkrijgbaar met een toepasselijke tekst erop, zoals ‘Boy or Girl?’ of ‘Brother or Sister?’

Tijdens een gender reveal party kun je de ballonnen ook op deze manier gebruiken, of gewoon de hele party in de goede kleur houden: met roze of blauwe ballonnen, hapjes, versiering etc.

Pinata’s

Gekleurde confetti wordt niet alleen in ballonnen gebruikt voor een gender reveal. Er zijn bijvoorbeeld ook confettikanonnen en de populaire pinata’s. Een pinata is een hol figuur gemaakt van papiermaché, bijvoorbeeld een hart, vraagteken of paard (alles is mogelijk) die gevuld is met confetti en soms ook snoep. De pinata wordt opgehangen en moet vervolgens kapot geslagen worden tot de inhoud eruit valt. Deze pinata’s zijn kant-en-klaar te koop en vooral bij kinderen erg populair!

Brandblusser of rookkanon

We noemden net het confettikanon al. Er zijn ook twee andere mogelijkheden: een brandblusser of rookkanon. Een rook- en confettikanon werken op dezelfde manier: zodra je hem opent, schiet er gekleurde confetti of rook uit en dat heeft een heel feestelijk effect. Vind je dat nog niet spectaculair genoeg? Kies dan voor een gender reveal brandblusser! Deze is aan de buitenkant gewoon rood, maar bevat 5 kilo aan roze of blauwe poeder waarmee je tot wel 8 meter hoog kunt spuiten. Geen goede optie voor binnenshuis, maar als je het buiten doet, weet de hele straat meteen of ze een buurmeisje of -jongetje kunnen verwachten!

Leg het vast op video

De opties voor een gender reveal zijn eindeloos. Zoek eens online voor nog meer inspiratie. Misschien vind of bedenk je wel iets heel nieuws. Welke mogelijkheid je ook kiest, of zelf verzint, vergeet het vooral niet te filmen! Daarmee creëer je een leuke herinnering voor jezelf én je kindje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *