Ook in onze eigen Nederland zijn er veel plekken en leuke steden te vinden die je niet zo snel bezoekt in eigen land. Wellicht ken je sommige van deze plekken  wel omdat je bijvoorbeeld vrienden uit het buitenland aanspoort dat zij tijdens hun reis deze plekken echt moeten bezoeken, maar vaak zijn we er zelf niet eens geweest. Wij hebben wat leuke grote steden voor jullie op een rij gezet die leuk zijn om zelf ook eens te bezoeken én waar je heerlijk kunt winkelen! Welke stad ga jij binnenkort een dagje bezoeken of boek je zelfs een hotelletje of vakantiepark?

Amsterdam

We beginnen bij Amsterdam, de drukstbezochte stad die voor veel toeristen hoog op het lijstje staat. Amsterdam staat bekend om De Wallen en de verkoop van wiet, maar dit mooie stadje heeft zoveel meer te bieden! Denk bijvoorbeeld aan de buurt rondom de Dam waar je kunt genieten van alle winkels en souvenirshops. De bekendste en duurste straat in Amsterdam is de P.C. Hooftstraat, hier geniet je van alle designerwinkels en dure merken. Amsterdam heeft ook straten met kleine boetiekjes, ook wel bekend als de 9 straatjes. Het is fantastisch om hier doorheen te lopen!

Voor hotels zit je in Amsterdam ook zeker goed. Je hebt er verschillende luxe hotelketens, kleinere familiehotels, boetiekhotels, B&B’s en airBnB’s! En je kiest ook nog eens gemakkelijk of je in de drukte wilt verblijven of net erbuiten. Wanneer boek jij je verblijf in dit mooie stadje? Er is keuze genoeg!

Oh Oh Den Haag!

Iedereen kent het liedje wel, Oh Oh Den Haag, mooie stad achter de duinen! Nou dat is het zeker. In Den Haag kun je veel doen en er zijn ook veel verschillende soorten activiteiten die je kunt doen in deze stad. Zo kun je je goed vermaken in het centrum van de stad met winkels en gezellige terrasjes in de zomer! Ook in de wintertijd is er gedacht aan de terrassen hoor, want dan kan je gewoon van een koel briesje genieten onder een van de vele warmtelampen. Als je de drukte even wilt ontsnappen kun je uitwaaien op het strand van Scheveningen. Hier bevindt zich ook een lange boulevard die dan wel weer wat drukker bezocht is met leuke barretjes en eettentjes. Maar ook uitwaaien en even tot rust komen behoort zeker tot de mogelijkheden op dit strand.

Er zijn veel verschillende hotels te vinden in en rondom het centrum van Den Haag en je kunt deze keuze ook goed afstemmen op de reden van jouw verblijf. Sommige hotels in de omgeving beschikken zelfs over een spa om jouw tripje nog iets relaxter te maken! Vergeet niet om een van de boottochten door de grachten te doen, dit kan namelijk niet alleen in Amsterdam, maar ook in Den Haag. Deze boottocht zal worden begeleid door een gids met Haags accent, dat wordt lachen!

Delftsblauw

Een van de kleinere stadjes die vaak vergeten wordt maar waar je zeker verliefd op wordt, is Delft. Delft staat bekend om haar delftsblauwe souvenirs en elementen in de stad, en laten we eerlijk zijn, mooi blauw is niet lelijk! In dit stadje kun je genieten van de kleine grachten, wandelstraatjes, winkeltjes, terrasjes en tours door lokale gidsen! Ook de hotelletjes in Delft zijn klein maar fijn en prachtig om te zien. Net buiten de stad kun je natuurlijk ook voor wat grotere hotels kiezen in een wat rustigere omgeving.

Maastricht

Waar ze weer een heel ander accent hebben is het mooie Maastricht! Maastricht is ook echt een paradijsje om te zien en ’s avonds wandel je door de verlichte winkelstraten terug naar je hotel na een dagje lekker gewinkeld en gegeten te hebben.

Tijdens je verblijf in Maastricht raden we je aan om het Vrijthof te bezoeken, dit is een groot plein met een fontein waar je vanaf de cafeetjes mooi naar kan kijken. Daarnaast is Onze Lieve Vrouweplein een pareltje die je niet mag missen en zijn er wat toffe musea zoals het Natuurhistorisch Museum die je kunt bezoeken. En uiteraard is dit weer een fantastische stad om te winkelen, daarvoor zit je in Maastricht zeker op de juiste plek! Er zijn uiteraard nog veel andere mooie steden die je echt moet bezoeken in ons kikkerlandje, maar we kunnen ze niet allemaal omschrijven. Wat is jouw favoriet?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *